Staza 1: Pet lovćenskih vrhova -  dužina 38 km. Od STARTA / ispod Palaca (1270 mnm), staza ide pored izvora Ivanova Korita putem do katuna Majstori (1100 mnm) dalje preko panoramskog grebena Koložunske grede na Babinu Glavu (1474 mnm), niz Šančeve na kružni put pa njegovim sjevernim krakom kroz bukovu šumu na vrh Treštenik (1489 mnm), te sa njegovog vrha obodom bukove šume, južnim dijelom katuna Dolovi preko Vjetrenoga mlina grebenom do vrha Babljak -1604 mnm. Sa Babljaka, staza vodi ka prevoju Ćava odakle se uspon nastavlja južnom padinom Štirovnika i izlazi na njegov vrh,  koji je ujedno i najveći vrh Lovćena (1749 mnm) Otuda se makadamskim putem silazi do prevoja Bota, pa nastavlja stazom kroz katun Kuk, pored vode Studenac, do katuna Veliki Bostur (1303 mnm). Sa Velikog Bostura nastavlja se preko katuna Mali Bostur usponom, starom stazom, na Jezerski vrh (Mauzolej /1657 mnm). Sa Mauzoleja staza se spušta pored starog planinarskog doma preko Malog Bostura u Blatišta pa pored Planinarskog doma na CILJ/Start. 

Staza 2: Panoramska staza - dužina 20 km, pogodna je za sve  rekreativce i one koji žele da poboljšaju svoju kondiciju  i pripreme se za naredne maratone. Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni sa staze se otvara pogled od Albanije do hrvatskih ostrva. Staza počinje sa Ivanovih Korita (1270 mnm) vodi ka katunu Majstori (1100 mnm) pa na vrh Babina Glava (1474 mnm) i do kružne staze ide istom trasom kao i staza 1. Od silaska na kružni put  zapadnim krakom nastavlja se ka katunu Dolovi. Na ovom dijelu staze pruža se pogled ka njeguškim selima Mirac, Čavori i Podi, kao i na Tivatski zaliv i poluostrvo Luštica. Od katuna Dolovi, ispod vrha Vjetreni mlin, makadamskim putem staza se nastavlja prema katunu Kuk (1340 mnm). Nakon prolaska kroz ovaj, možda i najljepši lovćenski katun, spušta se na Veliki Bostur (1303 mnm) i dobro markiranom stazom nastavlja do Ivanovih Korita đe je CILJ/Start

 

Staza 3: Dolovi - dužina 6,2 km  vodi od START-a (1293 mnm)  putem kroz katun Dolovi, ispod Vjetrenoga mlina kružnim putem kroz Đurđevac sa pogledom na Tivatski zaliv, prema Trešteniku čijom zapadnom padinom prolazi kroz bukovu šumu i vraća se na CILJ/Start. Staza predstavlja idealan izbor za takmičare  na kratkim dionicama i brzim vožnjama.  

Staza 4 : Dječija – dužine 3 km vodi od START-a put kroz Dolove prema Trešteniku i nastavlja  šumskim putem  u pravcu juga  do katuna Ljepurice, preko Dolova nastavlja  do CILJA.

Staza 5: Šetnja IVANOVA Korita- Mauzolej – dužine 8 km vodi od START-a Ivanova Korita preko Blatišta do Malog Bostura starim putem pored izvora Jama kroz bukovu šumu jugoistočnom padinom Jezerskog Vrha do Mauzoleja.

 

 

LovćenTrail 2019 je takmičenje koje će se odvijati na stazama različite dužine na kojem  učešće mogu uzeti takmičari svih nivoa, kako profesionalci tako rekreativci, pristalice zdravih stilova života i zaljubljenici u prirodu.  Trka je jednodnevni događaj i održava se na području Nacionalnog parka Lovćen.

Planirane su sljedeće dužine staza i njihove startne pozicije:

 

Naziv trke

Dužina

Start

5 LOVĆENSKIH VRHOVA

38 km

Ivanova Korita

PANORAMSKA

20 km

Ivanova Korita

DOLOVI

6,2 km

Dolovi

DJEČIJA

3 km

Dolovi

 

  ŠETNJA:          IVANOVA KORITA - MAUZOLEJ    4km 

 

 

5 LOVĆENSKIH VRHOVA

38 km i 2000 kumulativnog uspona. Trka startuje na Ivanovim Koritima, u neđelju, 19.05.2019. godine, u  08:30 časova. Vremenski limit za završetak trke je 9 sati.

PANORAMSKA

20 km i 671 kumulativne visinske razlike. Trka startuje na Ivanovim Koritima, u neđelju, 19.05.2019. godine, 09:30 časova. Vremenski limit za završetak trke je 7 sati.

DOLOVI

6,2 km i 141 kumulativne visinske razlike. Trka startuje iz Dolova, neđelju, 19.05.2019. godine, 11:00. Vremenski limit za završetak trke je 2 sata.

DJEČIJA

3 km  trka startuje iz Dolova, u neđelju, 19.05.2019. godine u 10:30 časova. Vremenski limit za završetak trke je 2 sata.

 

       ŠETNJA:      IVANOVA KORITA - MAUZOLEJ

8 km Ivanova Korita – Mauzolej- Ivanova Korita, u neđelju, 19.05.2019. godine u 11 :00                                  

 

 

Organizator će za svaku trku objaviti potpuni opis staza s vremenskim limitima po kontrolnim tačkama. 

 

Startnina

Cijena startnine:

 5 LOVĆENSKIH VRHOVA - 20 EURA

PANORAMSKA - 15 EURA

DOLOVI - 10 EURA

DJEČIJA - BEZ STARTNINE

ŠETNJA - 5 EURA

Startnina uključuje sljedeće:

· startni broj,
· pomoć i okrepu tokom trke,
· startni paket (majica i mapa staze)
- mjerenje vremena,
· obrok nakon trke,
· medalja i diplome za učešće i osvojeno mjesto

Plaćanje startnine

Startnina se uplaćuje na bankovni račun organizatora i na dan takmičenja u takmičarskom centru.
Za uplate iz CG:
Žiro račun: 530-18929-68 otvoren kod NLB Montenegro
Primalac: Planinarski klub Kapetan Angel - Cetinje
Svrha uplate: Kotizacija za trku „naziv trke“ – ime i prezime

Pravo učešća na maratonu imaju sve punoljetne, zdrave i fizički sposobne osobe. Osobe mlađe od 18 godina moraju biti u pratnji starije osobe ili vodiča na stazi, uz saglasnost roditelja. Osobama sa zdravstvenim problemima i starijim osobama preporučujemo prethodnu konsultaciju sa ljekarom.  Svaki učesnik na maratonu učestvuje na sopstvenu odgovornost.

Učesanici Lovćen traila smatraju se one osobe koje su uredno prijavljene i kojima je dodujeljen startni broj.Svaki učesnik mora poštovati pravila trke,biti adekvatno odjevenobuven i opremljen neophodnom ličnom opremom. Svi učesnici su dužni da se  odgovorno ponašaju prema prirodi.

Prijave je moguće obaviti putem  www.stotinka.hr ili na dan takmičenja, u prijavnom centru  na  STARTU 

 

Maksimalan broj učesnika

Maksimalan broj učesnika je limitiran na 600 i to:
• 100 na  5 LOVĆENSKIH VRHOVA
• 200 na PANORAMSKA
• 100 na DOLOVI
• 100 na DJEČIJA

- 100 na ŠETNJA

Odustajanje

Učesnik koji želi odustati od takmičenja, obavezan je o tome obavijestiti organizatora e-mailom na adresu  kapetanangelcetinje @ gmail.com
Nakon što učesnik blagovremeno obavijesti organizatora o odustajanju, organizator će izvršiti povrat startnine u iznosu od 50% od uplaćenog ukoliko se odustajanje prijavljuje do 12.05.2019. godine. Povrat novca neće biti izvršen ukoliko se prijava otkazuje nakon 12.05.2019. godine. Organizator će povrat novca izvršiti najkasnije do 01.07.2019. godine. Po želji, učesnik može umjesto povrata novca od organizatora tražiti da startninu u potpunom iznosu prebaci za naredno izdanje trke.
U slučaju vanrednih dešavanja,  ekstremnih vremenskih neprilika u periodu do 15 dana prije planiranog datuma održavanja, organizator zadržava pravo otkazivanja trke nakon čega će svim učesnicima vratiti 50% uplaćenih sredstava.
Preostalim dijelom organzator pokriva dio troškova organizacije nastalih do trenutka otkazivanja. Ukoliko trka bude prekinuta usljed vremenskih nepogoda, ili bilo kog razloga van kontrole organizatora, neće biti izvršen povrat uplaćenih sredstava.

Jednom kada se preuzmu startni brojevi, nije dozvoljena njihova razmjena između učesnika. Preuzimanje startnih brojeva i paketa će se vršiti u neđelju 19.05.2019. na Lovćenu – Ivanova Korita u takmičarskom centru. O tačnim terminima za preuzimanje startnih brojeva i paketa, organizator će blagovremeno obavijestiti učesnike putem objava na web stranici, društvenim mrežama i e-maila. Startni broj i paket se mogu preuzeti isključivo uz pokaz ličnog dokumenta s fotografijom ili službene legitimacije za učesnike Vojska/Policija/Vatrogasci

© 2019 Planinarski Klub Kapetan Angel. All Rights Reserved.

Search